R.C. Náutico de Castellón

DEL 25 JULIO - 16 AGOSTO

gastronomia

La gastronomia sempre ha sigut una part important de la nostra proposta. Però per a l’edició 2023 hem volgut anar un pas més enllà i ampliar els horitzons. Hem creat una nova zona gastronòmica. Un espai que, lluny de tenir els habituals food trucks, ofereix al públic una experiència culinària única: la possibilitat de gaudir de quatre pop-ups dels millors restaurants nacionals, entre ells diversos guardonats amb Estrelles Michelin. Cada restaurant ofereix la degustació de dos plats, incloent opcions veganes i sense gluten. A més, també hi ha un Oyster Corner on es poden degustar diverses ostres franceses, així com un tallador de pernil.

El Restaurant Atalaya (Alcossebre – 1 Estrella Michelin i 1 Sol Repsol) va ser la nostra primera confirmació. Els cuiners Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci van coincidir en el triestrellat Lasarte de Martín Berasategui i poc després van decidir obrir junts l’Atalaya el 2014. Les seues creacions es basen en el producte de proximitat i de temporada. Una cuina moderna-creativa que sap com fer les coses, cuidant les presentacions, treballant les textures i combinant amb encert tots els productes. Els dos mossegades que presenten en SOM són Country, un sandwich de papada de porc cuinada a baixa temperatura i glacejada amb salsa Hoisin; i Folk, un taco de proteïna vegetal amb alvocat, adob de pico de gallo i coriandre.

També tenim el Restaurant Cal Paradis (Vall D’Alba – 1 Estrella Michelin i 2 Sols Repsol). El cuiner Miguel Barrera va néixer en el si d’una família hostalera, es va formar a l’Escola d’Hostaleria de Castelló i el 2004, juntament amb la seua dona Àngela Ribes, va transformar el negoci familiar en el que avui és el restaurant decà de l’alta cuina de la província. La seua cuina es basa en verdures de la zona, peix de les llotges de la província, carns del Maestrat i joies com la tòfona, els bolets, els arrossos i els guisats que evocuen un passat molt actualitzat als seus fogons. Les dues mossegades que presenten en SOM són Bachata, un brioix de galta de vedella, salsa barbacoa casolana i maionesa de mel; i Pop, una torreta d’anxoves de Castelló en pa de vidre amb alls i pebre dolç.

El Restaurant Alessandro Maino (Castelló – Recomanat de Guia Michelin i Guia Repsol) és un altre dels integrants. El xef Alessandro Maino i la seua parella Nadia Solsona es van conéixer treballant a l’Hotel Ritz de París. La Covid-19 va fer que es refugiaren a Castelló i van decidir obrir el seu propi local a la ciutat natal de Nadia. La seua cuina és una mescla neoclàssica de les seues tres experiències vitals i professionals a França, Itàlia i Espanya, on predominen els peixos i les pastes, especialment les seues pizzes. Les dues mossegades que presenten a SOM són Tarantella, una pizza bio amb tomàquet del vesubi, mozzarella i pecorino; i Funky, una pizza bio amb xocolata, caramel i flakes de xocolata de colors.

I per últim, el Restaurant 5 Gustos (Valladolid – Recomanat Guia Michelin i Guia Repsol). La cuinera castellonenca Palmira Solera es va formar en el Grup Peñalen, però circumstàncies personals la van portar a establir-se a Valladolid. Primer en el restaurant de la bodega Abadia Retuerta i des de fa 7 anys al centre de Valladolid. Pràctica una cuina innovadora, molt creativa tant en les elaboracions com en la presentació, molt marcada per l’afecte a les seues arrels i combinant-ho amb el seu entorn actual. Palmira és una de les habituals en els premis del concurs de tapes més prestigiós d’Espanya, on ha resultat guanyadora en 2017 i 2022. Les dues mossegades que presenta a SOM són Soul, un pa pita de xai tikka masala; i Rumba, una palomita vallisoletana d’amanida cítrica.