R.C. Nautic de Castelló

4 - 20 D’AGOST

RIGOBERTA BANDINI

+ CARLOS BRU

RIGOBERTA BANDINI

L’huracà Rigoberta Bandini, lluny d’amainar, creix amb més força en el panorama nacional. Amb les seues cançons de missatge amb doble sentit, tons melancòlics i tornades alegres continua la seua línia ascendent que va arrancar amb la disbauxada Too Many Drugs, va continuar amb la reeixida In Spain We Call It Soledad, present en quasi totes les llistes dels millor del 2020, i amb l’immediat hit ballable que va publicar en 2021 Perra, d’esperit trenca-pistes, el d’una cançó que és impossible que no et traga un ball i que apunta a himne generacional. Així mateix, Rigoberta Bandini va ser una de les grans triomfadores en l’última edició dels Premis MIN, els Premis de la Música Independent, obtenint dos guardons, «Millor Artista Emergent» i «Millor Cançó» per la seua In Spain We Call It Soledad.
La compositora barcelonina Rigoberta Bandini, que també es diu Paula Ribó quan escriu, actua o dirigeix espectacles, crea cançons per a celebrar la vida i trobar un punt de comunió entre les persones. «M’agrada la sensació d’unir-nos en la vulnerabilitat a través de la música, parlar de les nostres flaqueses, dels nostres assoliments, de la nostra petitesa enfront de la immensitat de l’univers, de les nostres contradiccions, de les nostres ganes de ballar, de les nostres ganes de xisclar, de les nostres pors més absurdes, del poc control que tenim sobre el nostre destí, de les xicotetes coses que ens fan sentir grans coses», afirma.
Va començar en el canvi de segle, als nou anys, volent ser Marisol. Altres artistes com Jeannette, Mocedades, Joan Manel Serrat, Albert Pla, Creedence Clearwater Revival o Roberto Carlos li van influir des del radiocasset del cotxe dels seus pares, així com la particular cosmovisió musical del recentment mort Franco Battiato. Amb aquests vímets ben filats, Bandini
construeix artefactes de potent pop electrònic amb els quals tracta de connectar amb el misteriós, l’intangible o el místic, parlant de totes aqueixes xicotetes coses que ens fan sentir-nos grans.

+ CARLOS BRU

Carlos Bru , inquietud constant en les pistes de ball més exigents, la seua progressió no descansa, sempre lluitant per a oferir el millor al clubber. Un dels creadors de la ja coneguda Promotora/Col·lectiu, Playcue, que malgrat portar més de 10 anys fent de la música la seua forma de vida, en 2006 dona a llum. Decidit a promoure cultura de club a la seua província són diverses les actuacions que avalen el seu recorregut per la península i el que auguren que això és només el principi.

La seua creativitat no cessa, obert a tota mena de propostes decideix fer de la musica no sols la acumulacion d’idees sinó el poder plasmar-les a base de beats, introduint-se de ple en la creació dels seus propis sentiments en forma de track, ja siga al costat de grans amics i companys com Julio Eme o Juan Briz, com a punt en solitari, artistes internacionals ja avalen els seus treballs d’estudi, i segells nacionals i internacionals de gran rellevància que donen suport al seu treball i estan expectants per rebre els seus releases.

Sales, Festivals i Certàmens de Música, ja s’han fet eco de la seua tècnica, gust i versatilitat, Dj Oners, Delta Sound, Barraca, Narita, La House…i compartint nit amb artistes de la talla de Dan Ghenacia, Andrew Grant, Reboot, Ricardo Villalobos, Anja Scheneider, Kiki,Jamie Jones, Luke Slater,Edu Imbernon, Uner,Justus Koenkhe, Misstres Barbara..

Havent editat ja per segells com a Lapsus Music (Supernova), Factomania, May Recordings, rebent el support de Dj Sneak, Broters Vibe, Richie Hawtin, Francisco Allendes, Eslam i un llarg etc….